Málokdy se mi ostružiny dostanou až do kuchyně. Pomalu dozrávající plody ze všech mně známých keřů záhadně mizí, když se k nim postaví družstvo dětí posilněné o manžela. To, co přinesou v misce, končí vzápětí na zmrzlině a v jogurtu. Takže když jsem v lednici objevila pár nějakým nedopatřením zapomenutých plodů v ne úplně nejlepší kondici, byl konečně čas vyzkoušet tenhle recept na ostružinovo-hořčičnou omáčku.

Kaiserky_s_ostruzinovo_horcicnou_omackouBudete potřebovat:

Kaiserka s mákem je světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypané mákem.

Kaiserka s mákem je světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypané mákem.

  • cca 250 gramů ostružin
  • 2 lžíce cukru
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • špetku skořice
  • špetku mletého hřebíčku

K podávání:

  • 2 kaiserky s mákem
  • pár plátků hovězí šunky (nebo sýr s bílou plísní)

Omyté ostružiny propasírujte přes jemný cedník. Protlak pomalu svařte s ostatními přísadami na hustou omáčku. Dejte zchladnout. Kaiserky rozpulte a nasucho opečte v toustovači. Podávejte s hovězí šunkou nebo sýrem s bílou plísní a ostružinovou omáčkou.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>