Z nějakého záhadného důvodu moje děti nejedí brambory. Ani jako hranolky, chipsy nebo kaši… Podle množství kupované rýže nás musí náš obchodník podezírat z toho, že jsme Číňané… Nebo že máme italské předky, to když nakupujeme těstoviny. Snažím se proto obohacovat jídelníček různými zeleninovými přílohami. Někdy je to větší úspěch, jindy mají výhrady, zeleninu zapečenou s křupavou strouhankou ale mají rády. Pravda, často se stává, že oloupou jenom krustičku… Alespoň zbude víc pro mě, utěšuju se, a doufám, že články o tom, jak se stravovací návyky formují v dětství, nelžou, a jednou dojde i na tu chutnou a voňavou cibulku vespod…
Budete potřebovat:

Kaiserka cereální: Vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. s typickou ražbou na povrchu. Posypané směsí lnu a sezamu.
- 2 cereální kaiserky
- 1–2 svazky jarní cibulky
- 50 g sýra Gran Moravia
- hrst vlašských ořechů
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku hnědého cukru
- sůl a pepř
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Cibulky omyjte, osušte, odřízněte kořínky a většinu zelené části. Promíchejte s olejem, cukrem, solí a pepřem. Cereální kaiserku a vlašské ořechy rozmixujte na hrubší strouhanku a smíchejte s nastrouhaným sýrem. Posypte cibulky a krátce zapečte v troubě. Vegetariánům podávejte s bramborami a salátem jako hlavní jídlo, ostatním jako chutnou přílohu k masu.