Z nějakého záhadného důvodu moje děti nejedí brambory. Ani jako hranolky, chipsy nebo kaši… Podle množství kupované rýže nás musí náš obchodník podezírat z toho, že jsme Číňané… Nebo že máme italské předky, to když nakupujeme těstoviny. Snažím se proto obohacovat jídelníček různými zeleninovými přílohami. Někdy je to větší úspěch, jindy mají výhrady, zeleninu zapečenou s křupavou strouhankou ale mají rády. Pravda, často se stává, že oloupou jenom krustičku… Alespoň zbude víc pro mě, utěšuju se, a doufám, že články o tom, jak se stravovací návyky formují v dětství, nelžou, a jednou dojde i na tu chutnou a voňavou cibulku vespod…

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou

Budete potřebovat:

Kaiserka cereální KLASIK: Vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. s typickou ražbou na povrchu. Posypané směsí lnu a sezamu.

Kaiserka cereální: Vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. s typickou ražbou na povrchu. Posypané směsí lnu a sezamu.

  • 2 cereální kaiserky
  • 1–2 svazky jarní cibulky
  • 50 g sýra Gran Moravia
  • hrst vlašských ořechů
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku hnědého cukru
  • sůl a pepř

 

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Cibulky omyjte, osušte, odřízněte kořínky a většinu zelené části. Promíchejte s olejem, cukrem, solí a pepřem. Cereální kaiserku a vlašské ořechy rozmixujte na hrubší strouhanku a smíchejte s nastrouhaným sýrem. Posypte cibulky a krátce zapečte v troubě. Vegetariánům podávejte s bramborami a salátem jako hlavní jídlo, ostatním jako chutnou přílohu k masu.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>