20151008-1DX_8404

Ingredience:

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

  • Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
  • Hrášek mražený 1kg
  • Máslo 1pl
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej 1kl
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Parmezán jemně nastrouhaný 100g
  • Křepelčí vejce cca 10ks
  • Slanina poctivá plátky 200g

 

Postup:

Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostky a na másle spolu s olivovým olejem orestujeme, přidáme hrášek a necháme povařit cca 8min. Dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout přidáme parmasan a rozmixujeme do hladka tyčovým mixerem. Na kolečka nakrájíme bagety a ozdobným cukrářským sáčkem nanášíme směs, dozdobíme na plátky nakrájeným vařeným křepelčím vejcem a kousky upražené slaniny.

michal-suchanek_kuchar-la-lorraine-600

 

 

 

 

 

Michal Suchánek, hlavní pekař La Lorraine a šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>