20151008-1DX_8394
Ingredience:

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost. Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.

  • Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
  • Dýně oranžová nejlépe hokaidó 1-1,2 kg
  • Olivový olej
  • 1 velká cibule
  • Římský kmín 1kl
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Třtinový cukr 1kl
  • Kvalitní sušená tenčí papriková klobáska cca 300g
  • Jalapenos papričky 1 plechovka (1 kolečko na porci)

 

Postup:

Dýni oloupeme a očistíme od semen cibuli také, vše nakrájíme na menší kousky, dáme na pečící papír na plech. Pokapeme olivovým olejem osolíme, opepříme a posypeme římským kmínem a cukrem. Vše na plechu řádně promícháme a dáme do předehřáté trouby péct na cca 180°C do změknutí to je asi 10-15 min. Povychladnutí vše poctivě rozmixujeme na hladké pyré. Cukrářským sáčkem dekorujeme kolečka nakrájené bagety, dozdobíme kolečkem klobásky a nakládané papričky jalapenos. Můžeme přidat snítku koriandru.

michal-suchanek_kuchar-la-lorraine-600

 

 

 

 

 

Michal Suchánek, hlavní pekař La Lorraine a šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>