20151008-1DX_8388

Ingredience:

Celozrnná bagetka se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky.  S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu. Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává pečivo kedinečnou chuť a vydrží déle měkké a vláčné. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná i na výrobu netradičních chuťovek.

Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu. Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává pečivo jedinečnou chuť a vydrží déle měkké a vláčné. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná i na výrobu netradičních chuťovek.

  • Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
  • Bazalka velké balení (velký květináč) cca 100g
  • Mandle nesolené loupané
  • Parmesán nebo Grand Moravia cca 80g
  • Olivový olej 1,5 dcl
  • 3 stroužky česnek
  • Sůl a pepř
  • Cherry rajčata cca 0,5 kg
  • Baby mozzarella cca 0,5kg
  • Pomazánkové máslo čisté 2 balení
  • Majonéza 1pl
  • Dijonská hořčice 1pl

 

Postup:

Bazalku, mandle, sýr, česnek, olivový olej a sůl a pepř rozmixujeme tyčovým mixerem na jemnou kaši – pesto. Pomazánkové máslo spolu s dijonskou hořčicí a majonézou zamícháme dohromady. Kolečka baget lehce namažeme pomazánkou a poklademe na střídačku kolečky mozzarelly a rajčat. Pomocí kávové lžičky dozdobíme pestem.

michal-suchanek_kuchar-la-lorraine-600

 

 

 

 

 

Michal Suchánek, hlavní pekař La Lorraine a šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>