Není nad to si užít to víkendové nicnedělání. Hezky v klidu posnídat, nikam nespěchat a vychutnat si každé sousto prvního ranního pokrmu. Taková příjemná snídaně ale nemusí být jen víkendovou záležitostí. Nadýchaným voňavým croissantem, který doslova provokuje svou máslovou chutí, si můžete udělat radost každý den.

A víte, jak taková delikatesa vlastně vzniká? Croissanty se připravují z plundrového těsta, kterému se také někdy říká překládané. Princip výroby tohoto těsta je podobný jako u listového těsta – těsto a tukový bochánek se několikrát různě překládají, rozvalují, nechávají odpočinout a znova překládají. Ale to je teprve začátek celého výrobního tajemství.

Více už ale o croissantech neprozradíme, podívejte se na video s manažerkou kvality La Lorraine Jaroslavou Novákovou, která vás zavede do pekárny, kde pro vás křupavé croissanty právě připravují.

A pokud si chcete své croissantové chvilky zpestřit něčím novým, vyzkoušejte některý z našich receptů zde.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>