Po třech letech na rodičovské se s mým nástupem do zaměstnání učíme slaďovat… Rozvozy a svozy dětí, úkoly, maškarní kostýmy, patnáct podzimních listů a 10 kaštanů, také je potřeba někdy vyprat, naplánovat prázdniny a zvládnout preventivní prohlídky… Jako všude. Jediné místo dne, kde jsem schopna ušetřit pár minut, je příprava večeře. Takže jsem částečně rezignovala na dlouhou přípravu dušených mas a luštěninových kaší a v týdnu se snažím přípravu zvládnout co nejrychleji. K radosti dětí, protože co je víc než dobrý toast…

Pizzageta

Rychlejší než objednat pizzu, dokonalé, když nestihnete nakoupit. Vždy mám v lednici rajčatový protlak v tubě, dnes se už dá koupit téměř všude. Odeberu jenom tolik, kolik potřebuju, a zbytek uložím. Třeba pro přípravu téhle improvizované pizzy z postarších baget. Na oblohu můžete použít aktuální obsah lednice – nekombinujte ale příliš mnoho výrazných surovin. Přípravu můžete svěřit i dětem, nezaručuji ale, že v tom případě bude vše hotové za 15 minut.

Pizzageta

Budete potřebovat:

  • 2 střední francouzské bagetyFrancouzská bageta je bageta v klasickém francouzském stylu.
  • 2 lžíce rajského protlaku z tuby
  • 2 lžíce kečupu – může být i pikantnější
  • 1 menší stroužek česneku
  • pár lístků čerstvého tymiánu / špetka sušeného oregana
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 menší červená paprika
  • 1 menší žlutá paprika
  • cca 100 g výraznější uzeniny (pikantní salám, chorizo)
  • hrst oliv
  • hrst rukoly

Rozpalte troubu na 200 stupňů. Smíchejte protlak, kečup, rozmačkaný stroužek česneku a koření, když je směs hustá, přidejte lžíci oleje. Bagety podélně rozpulte, potřete směsí a obložte kousky mozzarelly, papriky, uzeniny a oliv. Zapékejte v rozehřáté troubě, až se sýr rozpustí a bageta zezlátne, cca 10 minut. Nechte zchladnout a posypte čerstvou rukolou.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>