Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by ale měl zabrat stoprocentně. Je totiž plný toho nejlepšího z italských antipasti. Plný k prasknutí. Nabušený. Prostě „ultimátní sendvič na piknik“. A to se může v rámci nadcházejícího „supervolna“ hodit:-) V úterý totiž oslavíme Cyrila a Metoděje a ve středu jsi připomeneme volným dnem i Jana Husa.

Čeká vás cesta do těch nejlépe zásobených lahůdek ve městě. Kupte výběr dobrých italských uzenin – kousek parmské šunky, pár plátků mortadelly a nějaký pikantní salám. Nechte si je pečlivě nakrájet – nevím, jak je to možné, ale když si ukrojíte silný plátek uzeniny, nechutná tak lahodně jako mnoho tenkých plátků naskládaných na sebe do stejné výšky. Kupte tu nejlepší buvolí mozzarellu a láhev skvělého vína. A při placení myslete na to, že to bude ten nejlepší piknik všech dob!

Amore__mio_ciabatty_s_olivami

Budete potřebovat:

Světlá mini ciabatta obohacená kousky černých oliv. Z kamenné pece.

Světlá mini ciabatta obohacená kousky černých oliv. Z kamenné pece.

  • 4 ciabatty s olivami
  • 8 lžiček toho nejlepšího bazalkového pesta
  • cca 200 g italských uzenin
  • 1 buvolí mozzarellu
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • pár lístků rukoly

 

Ciabatty podélně rozřízněte a potřete obě strany bazalkovým pestem. Pečlivě je naplňte poctivou uzeninou, sýrem, bazalkou i rukolou a pevně stlačte. Tenhle italský ciabattový sendvič nejlépe chutná pevně slisovaný, chvilku odležený v chladu. Klidně ho můžete zajistit i provázkem. Podávejte s miskou čerstvé zeleniny a chlazeným růžovým vínem. Když nezapomenete na skleněné poháry na víno, úspěch je zaručený.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>