Znáte cibuládu? „Marmeláda“ z karamelizované červené cibule se skvěle hodí k pečenému masu a sýrům. Poprvé jsem na ni narazila poměrně dávno v některém z časopisů o vaření. Podle doporučení jsem ji udělala snad ze dvou kil cibule a opravdu mizela hodně rychle. Od té doby ji dělám poměrně často – v lednici vydrží i dva měsíce (ale to jen v případě, že ji šoupnu někam hodně dozadu) a skvěle doprovodí naši oblíbenou „výletní“ housku ze zbytků pečeného masa. Receptů na ni je plný internet a přiznám se, že často zkouším nové… (a tak ani Vy neváhejte a experimentujte:-) PS: V naší cibuládě ale rozhodně nikdy nechybí tymián a dobré červené víno.

Kaiserka s cibuladou

Na kaiserku s pečeným vepřovým budete potřebovat:

Kaiserka natural je typickým představitelem světlého pšeničného pečiva s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu.

Kaiserka natural je typickým představitelem světlého pšeničného pečiva s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu.

  • 2 kaiserky natural*
  • cca 120 g pomalu pečeného vepřového i s trochou výpeku
  • 3–4 lžíce cibulády
  • 2 menší hrsti polníčku

 

Kaiserku rozřízněte a potřete jí trochou výpeku z vepřového. Maso natrhejte na vlákna a navršte na kaiserku. Přidejte cibuládu, listy polníčku a podávejte s čerstvou letní zeleninou ze zahrádky nebo farmářského trhu.

* nebo vyberte tu, která Vám nejvíc chutná:-) 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>