Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně nepoužíváte, a pak na vás otevřená smutně kouká a blíží se jí konec trvanlivosti? To se mi tak v lednici sešla sklenice s trochou nakládaných brusinek od poslední přípravy zvěřiny a zbytek pečeného krůtího masa z nedělního oběda. A protože jídlo nerada vyhazuji, vznikl tenhle báječný krůtí chlebíček, který vydá na samostatnou večeři. Je to jídlo ze zbytků, proto neuvádím poměry. Věřím, že si poradíte.

Vícezrnný chléb s žitným kvasem, ovesnými vločkami, slunečnicí,
lněnými semínky, sezamem a kukuřičnou moukou.
Budete potřebovat:
- multicereální chléb
- domácí majonézu
- nakládané brusinky
- zbytek pečené krůty
- listy salátu
- červenou cibuli
Plátky multicereálního chleba potřete lžící dobré majonézy, přidejte list omytého a osušeného zeleného salátu a na jemné plátky nakrájenou červenou cibuli. Obložte kousky pečeného krůtího masa a poklaďte trochou nakládaných brusinek. Podávejte k večeři se sklenicí červeného vína.