Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě těsta jsou typické vrstvy, ale přesto je každé jiné. Plundrové pečivo je vláčnější a má větší objem. Listové pečivo je velmi křehké, a díky menšímu objemu těsta v něm více vyniká podíl náplně, která může být například ovocná či pudinková atd.

Ale jak tedy přesně probíhá ono pekařské kouzlení s vrstvami? Pusťte si naše dnešní video s manažerkou kvality La Lorraine Jaroslavou Novákovou a hned budete odborníky v sortimentu jemného pečiva.

A pokud jste během sledování videa dostali chuť na croissant, taštičku nebo mřížku, není nic jednoduššího než vyrazit na nákup 🙂

Z výběru dobrot z plundrového a listového těsta si můžete pochutnat na:

Závitku s tmavou lískooříškovou náplní s kakaem a drcenými lískovými oříšky. Na povrchu je sypaný čokoládovými
vločkami a drcenými lískovými oříšky.

 

Kapse z listového těsta s meruňkovou náplní s kousky meruněk, zdobenou krystalovým cukrem.

 

Zákusku plněném extra borůvkovou náplní a krémově jemným pudinkem.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>