Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě těsta jsou typické vrstvy, ale přesto je každé jiné. Plundrové pečivo je vláčnější a má větší objem. Listové pečivo je velmi křehké, a díky menšímu objemu těsta v něm více vyniká podíl náplně, která může být například ovocná či pudinková atd.
Ale jak tedy přesně probíhá ono pekařské kouzlení s vrstvami? Pusťte si naše dnešní video s manažerkou kvality La Lorraine Jaroslavou Novákovou a hned budete odborníky v sortimentu jemného pečiva.
A pokud jste během sledování videa dostali chuť na croissant, taštičku nebo mřížku, není nic jednoduššího než vyrazit na nákup 🙂
Z výběru dobrot z plundrového a listového těsta si můžete pochutnat na:

Závitku s tmavou lískooříškovou náplní s kakaem a drcenými lískovými oříšky. Na povrchu je sypaný čokoládovými
vločkami a drcenými lískovými oříšky.