Víte kolik vrstev má plundrové a kolik listové těsto? A jak vlastně vznikají? Nakoukněte s námi do vonící pekárny

Pečivo

Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě těsta jsou typické vrstvy, ale přesto je každé jiné. Plundrové pečivo je vláčnější a má větší objem. Listové pečivo je velmi křehké, a díky menšímu objemu těsta v něm více vyniká podíl náplně, která může být například ovocná či pudinková atd.

Ale jak tedy přesně probíhá ono pekařské kouzlení s vrstvami? Pokud jste již dostali chuť na croissant, taštičku nebo mřížku, není nic jednoduššího než vyrazit na nákup. Z výběru dobrot z plundrového a listového těsta si můžete pochutnat na:

4208309_zavitek_liskooriskovy_4215_200_mm_1-300x148-4565640

Závitku s tmavou lískooříškovou náplní s kakaem a drcenými lískovými oříšky. Na povrchu je sypaný čokoládovými
vločkami a drcenými lískovými oříšky.

4206106_merunkova_kapsa_3004_200_mm_1-300x269-5498893

Kapse z listového těsta s meruňkovou náplní s kousky meruněk, zdobenou krystalovým cukrem.

4208287_zakusek_pudink_boruvky_5465_200_mm-300x243-5853637

Zákusku plněném extra borůvkovou náplní a krémově jemným pudinkem.

Kategorie:

Pečivo

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang