Tohle je jídlo, které nám obvykle chystal táta. Dlouho jsem si na něj nevzpomněla, až při přemýšlení o starých rodinných receptech. Vlastně teď zpětně s něhou doceňuji práci, kterou si s ním otec dal. S tím, co dnes vím o zdravé výživě a jejím vlivu na zdraví, se mi nad tímhle receptem protáčejí panenky. Zvažovala jsem, jestli by nebylo lepší vytáhnout přece jenom něco zdravějšího, ale vzpomínáme a v mém dětství jsme opravdu jedli tohle… A jak rádi!
Berte to jako inspiraci na retro večírek nebo jako recept z kategorie neuvěřitelných. Pokud jíte uzeniny, tak vám garantuji, že vyhazovat nebudete nic. Dnes vaří táta a bude to smažený salám.
Budete potřebovat:

Kaiserka s mákem je světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypané mákem.
- 4 kaiserky s mákem
- 4 plátky měkkého salámu, cca 1 cm silných
- hladkou mouku
- strouhanku
- 1 velké vejce
- 2 lžíce mléka
- špetku soli na obalování
- rostlinný olej na smažení
- 4 lžíce majonézy
- 4 listy salátu
- 4 kyselé okurky
Do hlubokého talíře rozklepněte vejce, přidejte mléko a osolte. Měkký salám obalte v mouce, protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Zvolna osmažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje. Nechte zchladnout na papírových utěrkách, které odsají přebytečný tuk. Kaiserky nasucho opečte v toustovači, pak je potřete lžící majonézy a poklaďte listy salátu. Přidejte kolečko smaženého salámu a kyselé okurky nakrájené na plátky.