Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým vzduchem a pečení sálavým teplem. Právě při pečení sálavým teplem se využívá tzv. kamenná pec. Měli jste někdy možnost nahlédnout do pekárny? Pokud ne, máte dnes jedinečnou příležitost.

V dnešním videu s manažerkou kvality La Lorraine Jaroslavou Novákovou budete moct nahlédnout až do kamenné pece kladenské pekárny. Ale protože je kamenná pec jen vrcholem celého procesu výroby, provedeme vás jeho vznikem hezky pěkně od začátku.

Jednoznačnou výhodou pečiva upečeného v kamenné peci je jeho výraznější chuť a intenzivnější vůně. Kromě ciabatt, různých pečivových „kostek“ a originálně tvarovaných baget se v kamenné peci peče i řada velmi oblíbených chlebů. Velkovýroba pečiva v kamenných pecích je tak neoddiskutovatelně založena jak na řemeslném fortelu, tak i na kvalitním technologickém zázemí.

Z kamenné pece si můžete pochutnat na:

Světlé vícezrnné kostce s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky a kukuřičnou moukou. Bohatě posypaná lněnými a sezamovými semínky.

Mini světlé ciabattě s vláčnou porézní střídkou a tenkou křupavou kůrkou.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>