Můj manžel má poslední dobou nového koníčka – pod vlivem televizní kuchařské soutěže se rozhodl naučit se udělat dokonalá kachní prsa. Zevrubné rešerše doporučení od různých vyhlášených šéfkuchařů následovaly praktické experimenty s teplotou pánve, dobou pečení a „dojezdem“ v troubě. Už jsme měli kachní prsa s kaší, s čočkovým salátem, s nádivkou jako přílohou… Pořád to ale nejsou „ta“ dokonalá, uprostřed růžová kachní prsíčka* (základní recept pod článkem), ale chuť je vždy výborná… Takže nastal čas na kachní prsa na obloženém chlebíčku.

kachnaNa cca 12 chlebíčků s kachními prsíčky budete potřebovat:

Vícezrnný chléb s žitným kvasem, ovesnými vločkami, slunečnicí, lněnými semínky, sezamem a kukuřičnou moukou. Zdobený třemi šikmými řezy. Z kamenné pece

Vícezrnný chléb s žitným kvasem, ovesnými vločkami, slunečnicí, lněnými semínky, sezamem a kukuřičnou moukou. Zdobený třemi šikmými řezy. Z kamenné pece

  • 1 bochník multicereální chleba
  • 1 pečená kachní prsíčka
  • 120 g čerstvého sýra
  • 2 pečené červené řepy marinované v olivovém oleji, balzamikovém octu a medu
  • řeřichu na ozdobu
  • sůl a pepř

 

Pečenou červenou řepu nakrájejte na proužky a alespoň dvě hodiny marinujte v dresinku z cca 50 ml olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce balzamikového octa, soli a špetky pepře. Krajíčky chleba tence potřete čerstvým sýrem, obložte plátky kachních prsou a ozdobte proužky řepy a řeřichou.

* Dorůžova pečená kachní prsa: Kůži na prsu si podélně nařízneme a posypeme rozmarýnem a pepřem. Poté začneme opékat kůží dolu. Dvě minuty z každé strany. Následně pánev dáme do trouby. Pečeme 8 minut při 190 stupních.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>