Špenátová pomazánka – recept na nejlepší špenátovou pomazánku

Hlavní jídlaPečivoPomazánkyPředkrmySnackyStudená kuchyněStudené předkrmyZdraví

O špenátové pomazánce žádné dítě neřekne, že ji miluje. Pokud se ale špenát podaří alespoň nějak zamaskovat, s trochou fantazie pomazánka jistě uspěje. Hlavní je neříkat nic o špenátu. Tak je jistý předpoklad, že svačinka skončí tam, kde má.

Budete potřebovat:

  • 100 g měkkého tvarohu
  • 150 g čerstvého špenátu
  • sůl
  • ½ stroužku česneku (nemusí být)
  • 1 vejce natvrdo
  • 2 kostky se slunečnicí

Špenátové lístky omyjte a odstraňte tuhé středy. Na sítu je pomalu prolijte vařící vodou, nechte zchladnout a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Rozmixujte do hladka s tvarohem, špetkou soli a případně přidejte malý kousek česneku. Podávejte na kostce se slunečnicí, obložené vejcem natvrdo.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang