Telecí piccata s cereálním chlebem

Hlavní jídlaMasoMinutkyPečivoTelecí masoVíno

V týdnu se často řeší dilema, jak udělat chutnou večeři, aby byla hotová pokud možno hned. Toasty jsou skvělá věc, ale nedají se jíst pořád. Proto je zde osvědčený, jednoduchý a dobrý recept, který přistane na stole, než si děti vysypou písek ze všech záhybů kalhot a umyjí si ruce.

Tahle italská klasika v sobě spojuje eleganci s rychlou přípravou. Křehké telecí je příjemnou obměnou poněkud „okoukaného“ kuřete. Vznikne dost omáčky k namáčení dobrého chleba, takže ušetříte čas na přípravu přílohy.

Skvěle se k němu hodí sklenička bílého vína, která zbude z podlévání. Takže když u svého řezníka uvidíte pěkný kus telecího, neváhejte s nákupem.

Telecí piccata s cereálním chlebem

Budete potřebovat:

4295546_baked-300x300-4668867

Cereální chléb: Vícezrnný chléb s pšeničnými otrubami, lněnými a slunečnicovými semínky. S bohatým posypem ze lněných a sezamových semínek. Z kamenné pece.

  • 4 tenké plátky telecí kýty
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžičku soli
  • ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g másla
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl kuřecího vývaru
  • 2 lžičky kaparů
  • 1 větší stroužek česneku
  • 2 lžíce jemně sekané petrželky
  • 1 cereální chléb k podávání

Tenké telecí plátky nakrájené přes vlákna jemně naklepejte. Postupujte od středu k okrajům a buďte opravdu něžní, cílem je maso jemně roztáhnout, ne informovat bušením sousedy, že budou řízky.

Ve velké pánvi rozehřejte olej a polovinu másla na středním plameni. Smíchejte mouku, sůl a pepř a osušené telecí plátky ve směsi obalte.

Přebytečnou mouku oklepejte. Plátky dejte na pánev a na středním plameni smažte cca 1–2 minutky na každé straně. Osmažené maso vyndejte a do pánve nalijte bílé víno. Seškrábněte a rozmíchejte přípečky, nechte odpařit, přidejte jemně nasekaný česnek a přilijte vývar.

Do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo, a ještě 3–4 minutky poduste. Přidejte kapary a nechte prohřát. Vypněte plamen, ve šťávě nechte rozpustit zbytek másla a přidejte petrželku. Podávejte s cereálním chlebem a bílým vínem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang