Když dětem připravuji zdobené snídaně, zůstávají mi často zbytky různobarevných paprik. Někdy je přihodím do omelety nebo bramborové tortilly k večeři, častěji si z nich ale dělávám svačinu pro sebe. Paprika pokrájená na drobné kostičky a marinovaná v domácím pestu chutná výborně na sýrovém croissantu.
- 2 sýrové croissanty
- čerstvý sýr
- kousky různobarevných paprik
- 1 lžíci domácího bazalkového pesta
- kousek sýru Gran Moravia
Domácí bazalkové pesto si připravíte jednoduše. Recept naleznete například v mém článku (http://dokrupava.cz/medvedi-pesto-s-dynovymi-seminky-podavane-na-dynove-kostce/), kde pouze nahradíte medvědí česnek za lístky bazalky.
Papriky nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte s pestem a nechte chvíli marinovat. Croissant podélně rozřízněte, potřete čerstvým sýrem, obložte kostičkami papriky a nahoru nastrouhejte sýr Gran Moravia.