Sýrové špízky

A po „pořádném“ špízu něco lehčího. Řecký sýr halloumi má vynikající chuť a při grilování se neroztéká, proto ho v létě ráda používám jako alternativu k masovým špízům. Jako hlavní chod pro vegetariány a jako chuťovka pro ostatní je nepřekonatelný. Doplňte ho třeba celozrnnou bagetkou se záparou a vločkami a máte postaráno o zdravou večeři.Syrove_spizky_celozrnne_bagetky_zapara

Budete potřebovat:

Tmavá bageta obsahující 80% celozrnné mouky (mix celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky). Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek), která jí dodává báječnou chuť a vláčnost. Bohatě sypaná směsí ovsených vloček, sezamových alněných semínek.

  • 150 g sýra halloumi
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • šťávu z půlky citronu
  • snítku rozmarýnu
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 žlutou papriku
  • 1 menší cuketu
  • 2 červené cibule
  • celozrnné bagetky se záparou a vločkami k podávání

Sýr halloumi nakrájejte na větší kostky. Smíchejte olej, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, pepř a sýr a nechte marinovat alespoň hodinu. Poté napíchejte střídavě s nakrájenou zeleninou na špízové jehly nebo špejle. Já už zeleninu nesolím, sýr je slaný dost. Grilujte na dřevěném uhlí nebo na grilovací pánvi, dokud sýr nezezlátne a zelenina nezměkne. Podávejte pokapané dobrým olivovým olejem a s celozrnnou bagetkou se záparou a vločkami.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>