Lehce exoticky

I když sama nejsem velkou milovnicí spojení masa a ovoce, tyhle špízy dělávám v létě ráda. Díky mangu a rumu mají karibský šmrnc a marinované maso zůstává krásně šťavnaté. V grilovací sezóně je to po všech těch „velkých“ masech příjemné odlehčení. U kuřecího platí zásada – přepéct, ale nevysušit, proto bedlivě hlídejte, abyste nepřešvihli chvíli, kdy je hotovo. Ke špízkům se hodí jemné bílé pečivo, které nepřehluší jejich delikátní chuť – třeba klasická střední francouzská bageta.Exoticky_kureci_spiz_francouzska_bageta

Budete potřebovat:

  • 0,5 kg kuřecích prsou
  • 1 limetku (ideálně v biokvalitě)
  • 2 lžíce světlého rumu
  • 1 lžíci hnědého cukruthumbnail_4227670_Bageta_francouzska_0683_200_mm
  • 2 špetky skořice
  • 2 zralá manga

K podávání:

  • střední francouzskou bagetu
  • směs listových salátů

Limetku dobře omyjte horkou vodou, případně spařte a poté omyjte. Nastrouhejte kůru a vytlačte 3 lžíce šťávy. Smíchejte kůru, šťávu, rum, cukr a skořici. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky cca 2 x 2 cm a nechte marinovat v chladu alespoň hodinu. Mezitím si oloupejte mango a nakrájejte ho na stejně velké kostičky. Maso z marinády nechte okapat a střídavě s kostkami manga ho napíchejte na špízy. Grilujte na dřevěném uhlí nebo na grilovací pánvi za občasného potírání zbylou marinádou asi 8–12 minut, až je maso propečené, ale nevysušené. Podávejte se střední francouzskou bagetou (můžete ji také zlehka ogrilovat) a směsí listových salátů.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>