Ledabylý Pepa s malými světlými bagetami

Ledabylý Pepa – tak by se dal přeložit název populárního amerického receptu z mletého masa. V originálu zní Sloppy Joe a patří do kategorie rychlých a levných jídel. Zatímco se zapékají bagety, připravíte salát a za půl hodiny můžete servírovat večeři. 

Budete potřebovat:

Malá světlá bagetka v klasickém francouzském stylu.

Malá světlá bagetka v klasickém francouzském stylu.

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 6–8 lžic dobrého kečupu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2–3 střiky worcestrové omáčky
  • 100 g strouhaného čedaru
  • sůl, pepř a podle chuti chilli

 

K podávání:

  • 6 malých světlých baget

Ledabyly_Pepa

Rozehřejte olej a zesklovaťte na něm cibuli. Přidejte rozdrcený česnek a mleté maso. Osolte, opepřete, případně přidejte chilli. Snažte se rozdrtit všechny hrudky a opékejte dohněda. Podlijte cca 1 dcl vody, přidejte kečup, hořčici a worcester a duste asi 20 minut do zhoustnutí. V mezičase rozpalte gril, podélně rozřízněte bagety a nastrouhejte sýr nahrubo. Hotovou směs navršte na bagety, posypte sýrem a krátce zapečte, až se sýr roztaví. Podávejte se zeleninovým salátem.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>