thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-2549629

Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první červené ředkvičky a zelený polníček, tak je tu jaro. A nemůžu vás ochudit ani o slovenský výraz pro velikonoční koledníky – říká se jim šibači.

Budete potřebovat:

Pšenično–žitná bageta obohacená bramborovou směsí, semínky a žitným kvasem. Bohatě posypaná lněnými a sezamovými semínky.

  • 2 střední bramborové rustikální bagety
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 2 vrchovaté lžíce dobré majonézy
  • 1 lžičku ostřejší hořčice
  • 2 středně velké kyselé okurky nakrájené nadrobno
  • sůl a pepř
  • ředkvičky a lístky polníčku k podávání

Vajíčka nakrájejte na malé kostičky. V míse smíchejte majonézu s hořčicí, osolte a opepřete. Přisypte nadrobno nakrájené kyselé okurky. Nakonec přidejte vejce a jenom zlehka promíchejte, aby se žloutky úplně nerozdrtily. Nechte v chladu uležet. Podávejte s rustikální bramborovou bagetou, ředkvičkami a lístky polníčku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang