Při pohledu z okna na téměř holé větve stromů už pomalu zapomínáme na krásné, nejen kulinární, zážitky letní dovolené. Srpnové obědy byly často ve znamení lehkých sendvičů, zeleninových salátů či grilované zeleniny. Abychom se přenesli chutěmi zpět k horké španělské kuchyni a také trochu odlehčili žaludku od hutných podzimních obědů s omáčkami, připravte si jednoduchý sendvič s typickým španělským salámem.

Rustikální bageta s Chorizem

Rustikální bageta s Chorizem

Ingredience na jeden sendvič:

Rustikální bageta s pohankou:  Tmavá vícezrnná bageta s pohankou, lněnými semínky, sójovou drtí a žitným kvasem. Zdobená cereální směsí a semínky. Z kamenné pece.

Rustikální bageta s pohankou: Tmavá vícezrnná bageta s pohankou, lněnými semínky, sójovou drtí a žitným kvasem. Zdobená cereální směsí a semínky. Z kamenné pece.

  • 1 rustikální bageta s pohankou – střední
  • pomazánkové máslo
  • rukola
  • 30 g Choriza na plátky
  • 20 g grilované cukety
  • 1 vařené vejce na plátky

 

Postup:

Rustikální bagetu podélně prořízneme a jemně potřeme pomazánkovým máslem. Poklademe rukolou a vrstvíme kolečka Choriza, které prokládáme plátky vařeného vejce a cukety. Chorizo můžeme zaměnit také za plátky hovězího masa nebo roastbeefu obaleného v pepři. Sendvič ozvláštní také lehké potření masa majonézou. 

Michal Suchánek

Michal Suchánek

 

 

 

 

 

 

Michal Suchánek, hlavní pekař La Lorraine a šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>