Začátek listopadu je neodmyslitelně spojen s hony, zvěřinou a také pokrmy, ve kterých se maso divoké zvěře využívá. Kromě delikatesních kančích řízků, jeleního guláše či zajíce na víně, je možné si chuť zvěřiny užít i v jednodušší podobě. Například v obědovém sendviči se zvěřinovou paštikou, jejíž výrazná chuť si skvěle rozumí s jemně nahořklou červenou čekankou a poctivým rustikálním pečivem.

Podzimně laděná rustikální bulka se zvěřinovou paštikou a hruškovým chutney

Podzimně laděná rustikální bulka se zvěřinovou paštikou a hruškovým chutney

 

Ingredience na jeden sendvič:

Rustikální bulka je nevšední vícezrnné pečivo se sojovými boby a vyšším obsahem žitné mouky

Rustikální bulka je nevšední vícezrnné pečivo se sojovými boby a vyšším obsahem žitné mouky

  • 1 rustikální bulka
  • listy červené čekanky
  • zvěřinová paštika v želé rozkrájená na plátky
  • 1 lžíce hruškového chutney

 

Postup:

Do rozkrojené rustikální bulky vložíme list červené čekanky a plátky zvěřinové paštiky. Navrch naneseme hruškové chutney a přiklopíme vrchním dílem pečiva. Chuť sendviče můžeme velmi jednoduše změnit použitím různých druhů paštiky. Vynikající je například kančí, z divokého zajíce, kachní nebo srnčí. Na tomto podzimním sendviči si mohou pochutnat i ti, kteří kombinaci se sladším chutney nevyhledávají. Zvěřinová paštika je totiž výborná i v kombinaci s různými bylinkami. Vyzkoušet můžete mladé lístky saturejky či snítku tymiánu.

Rustikální bulka zaujme svou plnou chlebovou chutí, hutnou střídkou i rustikálně popraskaným povrchem s jemným popraškem bílé mouky. Díky své velikosti je ideálním pečivem pro přípravu sendvičů a může zpestřit obědové menu často tvořené oblíbenými kaiserkami.

Michal Suchánek

Michal Suchánek

 

 

 

 

 

 

Michal Suchánek, hlavní pekař La Lorraine a šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>