Tahle trochu „retro pomazánka“ mě mile překvapila. Vsadila bych se, že můj muž ji odmítne mumlaje něco o školce, a ono ne. Snídal ji a svačil a pak hledal v útrobách lednice, zdalipak nemám něco schovaného z focení. Když použijete dobré uzené a přiostříte ho dijonskou hořčicí, vznikne opravdu chutná záležitost. Abych trochu parafrázovala film Princezna se zlatou hvězdou – „dobrá je, no trochu ošklivá…“ 🙂 Není sice z nejfotogeničtějších (uff, to je slovo!), to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco zeleného na posypání, a pak ji klidně můžete servírovat i váženým návštěvám.

V Česku máme croissant pořád zafixovaný jako sladké pečivo, když ale nebudete lpět na zvyku, tak zjistíte, že třeba multicereální croissant se svojí texturou a jemnou chutí výtečně hodí třeba právě k téhle pěně.

Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem

Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem

Budete potřebovat:

Multicereální croissant: Tmavý multicereální croissant z plundrového těsta se semínky lnu a slunečnice, pšeničnými otrubami, špaldovými a pšeničnými vločkami. Zdobený je bohatou směsí křupavých semínek (len, sezam, slunečnice).

Multicereální croissant: Tmavý multicereální croissant z plundrového těsta se semínky lnu a slunečnice, pšeničnými otrubami, špaldovými a pšeničnými vločkami. Zdobený je bohatou směsí křupavých semínek (len, sezam, slunečnice).

  • cca 150 g zbytků vařeného uzeného masa
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • čerstvě mletý černý pepř
  • kyselé okurky
  • multicereální croissanty k podávání

 

Uzené maso najemno umelte – můžete dvakrát. Vidličkou dobře promíchejte se změklým máslem, poctivou hořčicí a pepřem podle chuti. Nechte v chladu uležet (nepospíchejte!) a podávejte s multicereálními croissanty a kyselými okurkami jako oblohou.

PS: Multicereální croissant je skutečně „multi“ – multicereální i multifunkční:) Nevěříte? Připomeňme si TOP5 receptů z našeho blogu:

  1. Multicereální croissant s řeřichou a domácím čerstvým sýrem
  2. Multicereální croissant s uzenou šunkou a křenem
  3. Multicereální croissant s čedarem
  4. Tvarohovo-banánová pomazánka na croissant
  5. Ranní croissant s hummusem

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>