Dnešní příspěvek je spíš tip na servírování než recept. Našla jsem ho kdysi kdesi na webu, byl připravený z klasické bílé bagety a od té doby ho nosím v hlavě v přihrádce „tohle někdy zkusím“. A tak když jsem viděla tvar rustikální bagety s pohankou, hned se mi to pospojovalo – tohle je ideální tvar! Skvělý způsob, jak podávat zeleninu třeba na dětské party – děti milují jídlo, se kterým si můžou hrát – ale zazáří i na elegantní grilovací slavnosti.

 

Zeleninove_tycinky_v_rustikalni_bagete_s_pohankou

Na předkrm pro 5 osob jsem použila:

  • 2 střední rustikální bagety s pohankou
    Rustikální bageta s pohankou: Tmavá vícezrnná bageta s pohankou, lněnými semínky, sójovou drtí a žitným kvasem. Zdobená cereální směsí a semínky. Z kamenné pece.

    Rustikální bageta s pohankou: Tmavá vícezrnná bageta s pohankou, lněnými semínky, sójovou drtí a žitným kvasem. Zdobená cereální směsí a semínky. Z kamenné pece.

  • 1 červenou a 1 žlutou papriku
  • ½ malé salátové okurky
  • 1 mrkev
  • 125 g sýra sýr
  • pažitku na ozdobu

 

Princip je jednoduchý: rustikální bagetu s pohankou zhruba v polovině přepulte pod stejným úhlem, jako mají její konce. Odřízněte malý kousek z původních konců, aby se odhalila střídka, a obě půlky rozřízněte na polovinu ještě jednou, teď ale veďte řez rovně. Vzniknou vám čtyři čtvrtky s jednou rovnou stranou a jakýmsi „zvýšeným okrajem“. Tvar je zřejmý z fotografie. Vydlabejte opatrně část střídky tak, aby vznikly jakési pohárky.

Zeleninu nakrájejte na cca 5 cm dlouhé špalíčky a připravte si oblíbenou pomazánku – tohle je volitelná část. Můžete použít čerstvý sýr, šlehaný tvaroh, nebo jako já sýr Philadelphia. Ochuťte ho bylinkami, česnekem, křenem nebo špetkou uzené papriky – zkrátka použijte to, co máte rádi. Naplňte pečivo lžičkou pomazánky, zapíchněte pár zeleninových tyčinek a těšte se z úsměvů, které tento předkrm vyvolá.

Sýr Philadelphia, který jsem použila já, krásně drží tvar, když ho nastříkáte cukrářským sáčkem. Stejně půvabně ale vypadají bagetky naplněné lžičkou a posypané bylinkami.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>