Anita Ponesova_foto na blogAnita Ponešová Vystudovala jsem obor propagace na Univerzitě Komenského v Bratislavě, celý život se profesionálně věnuji grafice v médiích, ale vaření je odedávna mým velkým koníčkem. Krájení cibule nadrobno považuji za formu meditace a nové recepty za výzvu. Snažím se vařit co nejzdravěji a nejpestřeji, co jen to jde, zároveň ale jako máma dvou malých dětí nemůžu v týdnu trávit veškerý svůj čas v kuchyni, proto upřednostňuji rychlou úpravu čerstvých surovin. P. S.: Som polovičná Slovenka, štvrtinová Maďarka a 100 % kuchynský praktik.


Dokrupava.cz_Blanka ProchazkovaBlanka Procházková
Věnuje se léčebné výživě i výživě zdravých osob, specializuje se také na výživu při sportu. Její služby vyhledávají sportovci rozmanitých disciplín, lidé s nadváhou, se zdravotními potížemi, maminky budoucí i současné. Vystudovala vyšší zdravotnickou školu, obor Diplomovaná dietní sestra, a na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích specializační bakalářský obor – Výchova ke zdraví. Několik let vyučovala odborné předměty pro budoucí nutriční terapeuty na zdravotnických školách v Praze a v Plzni. V rámci celoživotního vzdělávání se aktivně i pasivně účastní odborných konferencí, je organizátorkou konferencí „Sportovní výživa“ konaných pod záštitou Institutu sportovního lékařství v pražském IKEM. Dlouhodobě je pravidelným hostem v pořadu České televize „Sama doma“, kde radí maminkám se stravováním nejen dětí. V současné době své poznatky o výživě uplatňuje i na mateřské dovolené při péči o malá dvojčata.

 

 

Dokrupava.cz_Michal SuchanekMichal Suchánek Šéfkuchař blogu DOKŘUPAVA.CZ. Svou praxi získal v nejluxusnějších francouzských restauracích v ČR – např. „Tančící dům″, pražské Le Bistrot de Marléne, La Perle de Prague a Le Café Colonial. Dnes pracuje jako hlavní kuchař společnosti La Lorraine. Na svém postu ideálně spojuje znalosti ze špičkové gastronomie spolu s pekařským uměním a kreativní povahou. Je členem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Baví ho práce s lidmi a proto stále vyučuje i na škole vaření Chefparade. Často vystupuje v televizních programech. Profesionálně se zabývá foodstylingem. Věnuje se i novým trendům a rozvoji moderních konceptů v gastronomii. Hovoří a prezentuje ve 3 světových  jazycích – anglicky, francouzsky a italsky.

 

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>