Zorientovat se v nepřeberném množství druhů pečiva v nabídce obchodů nebývá jednoduché. Pokud se zajímáte o zdravou výživu, pravděpodobně vyhledáváte v sortimentu jiné než světlé pečivo, které je vyrobeno z bílé…
Přečíst více

Cukr, cukr, kam se podíváš, všude samý cukr. Hrozba cukrem se začíná podobat varováním na krabičkách cigaret. Cukr nás prý zabíjí! Na škodlivosti bílého rafinovaného cukru se vzácně shodnou už…
Přečíst více

Obilné zrno dokazuje, jak je příroda dokonalá. Dobře uskladněné vydrží desítky let, než je znovu zasazeno, vyklíčí a dá život nové rostlině. Navíc obsahuje většinu živin, které naše tělo potřebuje.…
Přečíst více

Po minulé reklamě na Slovensko přemýšlím, přemýšlím, kam se s plněnou bagetou podíváme dnes… Což takhle čerstvé rajče, voňavé a ještě teplé od sluníčka, pikantní olivy, omamné čerstvé bylinky a…
Přečíst více

Základní lidskou potravinu tvoří už pět set generací chléb a pečivo. Jejich receptury jsou sice neustále zdokonalovány, základem však zůstává unikátní směs obilnin a olejnin, která dává pečivu a chlebu…
Přečíst více

Hned po revoluci, když se do obchodů začaly valit potraviny, které jsme dřív neznali, škudlila jsem kapesné a z našetřených peněz chodila poznávat svět skrze drahé exotické ovoce. Radostně jsem…
Přečíst více

Červen by se dal nazvat jahodovým měsícem. Šťavnaté červené plody na nás vykukují zpoza každého rohu a je jen na nás, zda je sníme jen tak z talíře se snítkou…
Přečíst více

Celkem hrdě přiznávám, že jsem původem ze Slovenska, a tak dnešní recept na plněnou bagetu připravím s respektem k surovinám, na kterých jsem vyrostla. Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i…
Přečíst více