Celkem hrdě přiznávám, že jsem původem ze Slovenska, a tak dnešní recept na plněnou bagetu připravím s respektem k surovinám, na kterých jsem vyrostla. Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i…
Přečíst více

Má nesčetné množství podob, patří k našemu každodennímu životu a nikdy nezevšední. V naší historii pečivo hrálo nezastupitelnou roli odjakživa. Možná vás překvapíme, ale počátky pečení spadají již do období neolitu. Ano, mluvíme…
Přečíst více

Držet dietu již není doménou pouze jarních měsíců s cílem zhubnout několik kilogramů do plavek. Přetrvávajícím a často diskutovaným trendem posledních let je snižování příjmu sacharidů a cukrů v našem jídelníčku…
Přečíst více

Jak já miluju ten čas, kdy začíná zrát letní ovoce! Zvlášť to lesní má neopakovatelné kouzlo: maliny zásadně rostou mezi kopřivami a drápou, pro lesní jahůdky musíte do kluzkého prudkého kopečku…
Přečíst více

To se snad ani nedá spočítat, kolik druhů bílého pečiva se připravuje v Itálii. Co region, to nějaká specialita, často obohacená bylinkami, sušenými rajčaty či kořením. Není divu, bílý chléb…
Přečíst více

Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale mýlit. Recept na plněné bagety do své Knihy rozpočtů a kuchařských předpisů začlenila již slavná…
Přečíst více