Aby si člověk na bagetě opravdu pochutnal, měl by sledovat i jak má křupavou kůrku. Protože ta pravá bageta se peče ve vyhřáté peci na vyšší teplotu. Pusťte si naše…
Přečíst více

Vánoční svátky jsou náročné. Nejen proto, že je potřeba vybrat vhodné vánoční dárky rodině, napéct cukroví, vygruntovat celý byt, navštívit vzdálené příbuzenstvo, na nic nezapomenout a pokud možno si udržet…
Přečíst více

Mezi tzv. jemné pečivo se řadí výrobky z plundrového a listového těsta. Pro obě těsta jsou typické vrstvy, ale přesto je každé jiné. Plundrové pečivo je vláčnější a má větší objem.…
Přečíst více

Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým vzduchem a pečení sálavým teplem. Právě při pečení sálavým teplem se využívá tzv. kamenná pec. Měli…
Přečíst více

Každé pečivo bez ohledu na to, jakým způsobem je vyrobeno nebo upečeno, si své optimální vlastnosti zachovává po dobu deseti hodin. Poté začíná nenávratně stárnout. Tento proces je zcela přirozený…
Přečíst více

Není nad to si užít to víkendové nicnedělání. Hezky v klidu posnídat, nikam nespěchat a vychutnat si každé sousto prvního ranního pokrmu. Taková příjemná snídaně ale nemusí být jen víkendovou záležitostí.…
Přečíst více

Snad jedině cukr je kromě lepku poslední dobou tématem číslo jedna. Řeší ho a „zakazují“ si ho všichni. I ti, kteří k tomu nemají žádný zdravotní důvod a pouze si lepek,…
Přečíst více

Glykemický index (GI) dané potraviny udává, jak moc a jak rychle stoupá hladina krevního cukru po konzumaci této potraviny. Čím mohutnější je tento vzestup, tím vyšší GI se potravině, která…
Přečíst více