Pečivo je možné péct různými způsoby, ale mezi ty základní se řadí pečení horkým vzduchem a pečení sálavým teplem. Právě při pečení sálavým teplem se využívá tzv. kamenná pec. Měli…
Přečíst více

Každé pečivo bez ohledu na to, jakým způsobem je vyrobeno nebo upečeno, si své optimální vlastnosti zachovává po dobu deseti hodin. Poté začíná nenávratně stárnout. Tento proces je zcela přirozený…
Přečíst více

Není nad to si užít to víkendové nicnedělání. Hezky v klidu posnídat, nikam nespěchat a vychutnat si každé sousto prvního ranního pokrmu. Taková příjemná snídaně ale nemusí být jen víkendovou záležitostí.…
Přečíst více

Snad jedině cukr je kromě lepku poslední dobou tématem číslo jedna. Řeší ho a „zakazují“ si ho všichni. I ti, kteří k tomu nemají žádný zdravotní důvod a pouze si lepek,…
Přečíst více

Glykemický index (GI) dané potraviny udává, jak moc a jak rychle stoupá hladina krevního cukru po konzumaci této potraviny. Čím mohutnější je tento vzestup, tím vyšší GI se potravině, která…
Přečíst více

Nadýchané pečivo s typicky křupavou kůrkou a vláčnou, nadýchanou střídkou. Ano, vybavili jste si správně oblíbenou kaiserku, která má svůj původ v Rakousku. Na povrchu je zdobena typickou ražbou ve tvaru…
Přečíst více

Zorientovat se v nepřeberném množství druhů pečiva v nabídce obchodů nebývá jednoduché. Pokud se zajímáte o zdravou výživu, pravděpodobně vyhledáváte v sortimentu jiné než světlé pečivo, které je vyrobeno z bílé pšeničné…
Přečíst více

Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně nepoužíváte, a pak na vás otevřená smutně kouká a blíží se jí konec trvanlivosti? To se mi tak…
Přečíst více