Zima si žádá hutnější teplá jídla, která po dlouhé procházce zahřejí prokřehlé ruce a dodají ztracené kalorie. Schválně si jenom představte roztavený, roztékající se voňavý sýr… že jste na něj hned dostali chuť? Na rozpékání často používám mladý čedar, chcete-li cheddar, tradiční anglický sýr z kravského mléka. Má jemnou, nasládlou, lehce ořechovou chuť, která nepřehluší další suroviny. Jeho další výhoda spočívá v tom, že se po rozpečení příliš „netáhne“. Dávejte si ale při nákupu pozor a kupte opravdu čedar – bohužel můžete i v tomto případě narazit na různé náhražky „typu čedar“ plné éček a barviv, které neprospějí ani vašemu zdraví, ani chuti jídla.

Multicereální croissant s čedarem

Multicereální croissant s čedarem

 

Na vydatnou svačinu pro čtyři zmrzlé strávníky budete potřebovat:

(Prémiový) multicereální croissant z máslového plundrového těsta. Obohacený směsí slunečnice, lnu, pšeničných otrub, špaldových a pšeničných vloček. Zdobený směsí semínek lnu, sezamu a slunečnice.

(Prémiový) multicereální croissant z máslového plundrového těsta. Obohacený směsí slunečnice, lnu, pšeničných otrub, špaldových a pšeničných vloček. Zdobený směsí semínek lnu, sezamu a slunečnice.

  • 4 máslové multicereální croissanty
  • 4 silnější plátky šunky od kosti
  • 4 silnější plátky mladého čedaru
  • 4 lžičky nakládaných brusinek

 

 

Croissanty podélně rozpulte, na jednu polovinu dejte plátek šunky a plátky mladého čedaru. Dejte na chvilku zapéct pod rozehřátý gril v troubě. Já to dělám tak, že v momentě, kdy se sýr začne zlehka tavit, přidám na plech vršky croissantů. Prohřejí se, ale nespálí. Zapečené croissanty zkompletujte a podávejte se lžičkou nakládaných brusinek.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>