O zajímavé historii croissantu jste si mohli na našem blogu přečíst již na podzimJedná se o čím dál oblíbenější kousek pečiva a to jak v jeho klasickém pojetí, tak i v nových variacích. Plundrového krasavce si tak můžete vychutnat třeba v jeho tmavé multicereální podobě, se sýrem nebo kukuřičnou moukou.

4201630_Multicerealni_croissant_2706_200_mm

Lákadlem pro všechny gurmety je pak máslový multicereální croissant, který v sobě kombinuje lahodnou chuť másla a bohatství zdravých zrníček. Plundrové těsto je u tohoto croissantu obohaceno o směs slunečnice, lnu, pšeničných otrub, špaldových a pšeničných vloček. Zdobený je bohatou směsí křupavých semínek lnu, sezamu a slunečnice.

(Prémiový) multicereální croissant z máslového plundrového těsta. Obohacený směsí slunečnice, lnu, pšeničných otrub, špaldových a pšeničných vloček. Zdobený směsí semínek lnu, sezamu a slunečnice.

(Prémiový) multicereální croissant z máslového plundrového těsta. Obohacený směsí slunečnice, lnu, pšeničných otrub, špaldových a pšeničných vloček. Zdobený směsí semínek lnu, sezamu a slunečnice.

Jeho velkou výhodou je, že si skvěle rozumí jak s náplněmi naslano, tak i nasladko. Pokud jste si nějaké máslové multicereální croissanty přinesli právě z obchodu a zvažujete, s čím si je vychutnáte, určitě je vyzkoušejte s domácím humusem. Není na tom nic složitého, nechte se vést našim receptem. Pak už bude stačit pouze pilkovým nožem opatrně rozříznout croissant, potřít humusem, obložit okurkou nakrájenou na jemné plátky a posypat řeřichou nebo čerstvou petrželkou.

A pokud vás honí mlsná na zdravé sladké, vyzkoušejte multicereální crossant třeba s tvarohovo-banánovou pomazánkou. Svačinka je hotová jedna dvě a bude chutnat i dětem. Co všechno na ni budete potřebovat zjistíte zde.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>