Letní večery jsou stejně hezčí venku u ohně než v kuchyni a svůj špekáček si každé dítě chce opéct samo. Takže dnes pro inspiraci několik způsobů, jak naložit se špekáčkem. Budete potřebovat jenom ostrý nůž a trochu trpělivosti.

Nad oheň:

  • Tábornická klasika – dva příčné řezy na každém konci
  • Tábornická klasika s mřížkou – pro více křupavé „kůrčičky“
  • Dětská chobotnice

A na gril:

  • Ježek
  • Pásovec
  • Chobotnice pro maminku

Báječný je chléb se slunečnicí – když správně odhadnete žár ohně a vzdálenost, semínka se opečou mírně dohněda a nádherně se zvýrazní jejich chuť.

Jak vybrat správný špekáček:

  • vždy kupujte výrobek, který se jmenuje špekáček (tedy žádné buřty, vuřty ani opékáčky), jenom ten má totiž legislativně dané složení
  • musí obsahovat nejméně 40 % masa a obsah tuku nesmí překročit 45 %
  • podíl masa by měl být uveden na prvním místě
  • barva narůžovělá
  • kupujte je u dobrých řezníků – cena bude sice vyšší, ale špekáčky se vám zaručeně nad ohněm neroztečou v nevábnou směs sóji a separátů
  • špekáčky opékejte pomalu v teplém proudu vzduchu, trochu stranou od přímého ohně – jenom tak se krásně propečou a nezčernají.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang