Trochu jako marmeláda, ovšem s minimálním množstvím cukru. Hrušky jsou pořád ve skvělé kondici, zázvor posiluje imunitu a bojuje proti virům a koření vám při vaření nádherně provoní byt. Tahle pomazánka je určená k rychlé spotřebě, takže nemusíte přidávat kvanta cukru, který by ji konzervoval. Můžete se řídit jenom sladkostí hrušek a svojí chutí. A doslova za pár korun získáte skleničku té nejvoňavější „zavařeniny“ plné skutečného ovoce. Ideální je ještě teplá, namazaná na křupavém croissantu.

Zazvor-hruska

Na 1 menší skleničku hruškovo-zázvorové pomazánky budete potřebovat:

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

  • 3 sladké hrušky, oloupané, bez jádřinců a nakrájené na menší kostky
  • 1 lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 svitek skořice
  • 4–5 hřebíčků
  • 2–3 lžíce hnědého cukru
  • máslové croissanty k podávání

Do menšího hrnce vložte hrušky, všechno koření a cukr, podlijte cca půl deci vody a na mírném ohni duste, až se hrušky začnou rozpadat, asi 15–20 minut. Případně dolijte ještě trošku vody, ke konci vaření by ale v hrnci mělo zůstat minimum tekutiny. Odstraňte skořici a hřebíčky a vše rozmixujte tyčovým mixérem. V lednici vydrží pomazánka asi týden.

PS: … a pro dospělé bych možná zkusila přidat kapičku dobrého tmavého rumu:-)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>