Období mezi Vánocemi a „fialkami“ se mi každý rok zdá zbytečně dlouhé. Dny se prodlužují pomalu, venku je nevlídno, na gril sedá ve sklepě prach a když se pod botami u dveří netvoří louže ze sněhu, jsou tam kusy bláta…. Chtěla jsem si přivolat léto pomazánkou ve stylu Piňa Colady – kousek ananasu, trocha kokosu, nějaké karibské rytmy z přehrávače – myslela jsem si, že to bude jednoduché… Pomazánka ale vytrvale vzdorovala. Tmavý cukr se nechtěl rozpustit, u riccoty vadila jemná slanost. Kokosový tuk se okamžitě rozpouštěl a šťáva z ananasu naředila vše. Nakonec se z toho stala věc cti – sama jsem byla zvědavá, kdo koho pokoří. A vyhrála jsem, až když jsem se pokorně vrátila k tomu základnímu, že totiž méně je více:-)

Kokosová pomazánka s máslovým croissantem

Kokosová pomazánka s máslovým croissantem

Na kokosovou pomazánku budete potřebovat:

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

  • 4–5 máslových croissantů
  • 250 g mascarpone
  • 5–6 lžic strouhaného kokosu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1/4 lusku vanilky
  • kousek ananasu k podávání

 

Na pánvi nasucho opražte kokos do jemně hnědé barvy. Míchejte, a když kokos chytí tu správnou barvu a rozvoní se, sesypte ho z pánve, jinak hrozí, že se zbytkovým teplem spálí. Nechte zchladnout. Mezitím vyškrábněte semínka z 1/4 vanilkového lusku a přidejte spolu s javorovým sirupem k mascarpone. Pořádně promíchejte. Stačí, když použijete vařečku, sirup se do mascarpone krásně zapracuje. Přidejte čtyři lžíce opraženého kokosu a nechte v chladu uležet alespoň dvě hodiny. Podávejte s máslovým croissantem, ozdobené zbylým kokosem a na malé kostičky nakrájeným čerstvým ananasem.

Kokosová pomazánka s máslovým croissantem_2

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>