Aby si člověk na bagetě opravdu pochutnal, měl by sledovat i jak má křupavou kůrku. Protože ta pravá bageta se peče ve vyhřáté peci na vyšší teplotu. Pusťte si naše dnešní video s manažerkou kvality La Lorraine Jaroslavou Novákovou a nakoukněte do kladenské pekárny, kde se to bagetami jen hemží. Kromě klasických francouzských baget různých délek zde připravují také další varianty. Ochutnejte třeba pohankovou nebo špaldovou.

Kvalitu bagety poznáte i po sluchu – když ji zmáčknete, tak křupne. Po rozkrojení by měla mít střídka smetanovou, nikoliv čistě bílou barvu, musí být pružná a nadýchaná a musí mít tu správnou pečivovou vůni.

Pro notorické nestíhače máme závěrem také celkem 12 receptů na vychytané sváteční pohoštění. To totiž můžete vytvořit nejen z tradiční veky, ale skvěle bude chutnat i na bagetě. Vyzkoušet můžete jak ověřené, tak i méně tradiční náplně a pomazánky.

 

A zde je ještě jeden originální tip na servírování.

Nyní už nezbývá než vám popřát dobrou chuť… a do nového roku mnoho štěstí a do křupava vypečených zážitků i v roce 2018 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>