Aby si člověk na bagetě opravdu pochutnal, měl by sledovat i jak má křupavou kůrku. Protože ta pravá bageta se peče ve vyhřáté peci na vyšší teplotu. Pusťte si naše dnešní video s manažerkou kvality La Lorraine Jaroslavou Novákovou a nakoukněte do kladenské pekárny, kde se to bagetami jen hemží. Kromě klasických francouzských baget různých délek zde připravují také další varianty. Ochutnejte třeba pohankovou nebo špaldovou.
Kvalitu bagety poznáte i po sluchu – když ji zmáčknete, tak křupne. Po rozkrojení by měla mít střídka smetanovou, nikoliv čistě bílou barvu, musí být pružná a nadýchaná a musí mít tu správnou pečivovou vůni.
Pro notorické nestíhače máme závěrem také celkem 12 receptů na vychytané sváteční pohoštění. To totiž můžete vytvořit nejen z tradiční veky, ale skvěle bude chutnat i na bagetě. Vyzkoušet můžete jak ověřené, tak i méně tradiční náplně a pomazánky.
- Plněná bageta podle Sandtnerové
- „Štíhlejší“ jednohubky z kornbagety
- Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
- 10 bruschetových variací
- Dokonalý pan Roastbeef
- Kanapky z celozrnné bagety Caprese
- Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
- Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré
- Mrkvová pomazánka s červenou čočkou
- Pikantní sýrová pomazánka
- Francouzská celerová remuláda
- „Sloní žrádlo“
A zde je ještě jeden originální tip na servírování.
Nyní už nezbývá než vám popřát dobrou chuť… a do nového roku mnoho štěstí a do křupava vypečených zážitků i v roce 2018 🙂