Tohle je další z grilovacích receptů pro chvíle, kdy ještě nechcete skládat gril, ale masa už máte dost.Nebo prostě jen máte rádi houby.

Grilovací miska byla mým objevem jedné z uplynulých sezon, a od té doby na ni nedám dopustit. Používám ji nejčastěji na krevety a zeleninu. Jistě, zeleninu ugrilujete i přímo na roštu, ale když ji dáte do grilovací misky, nepřijdete ani o kapičku šťávy. Navíc se chutě krásně smísí a riziko připálení či vysušení je minimální. Skvěle se hodí také na přípravu grilovaných hub. Nejsem bůhvíjaký houbař, takže se tenhle recept u nás nejčastěji dělá ze žampionů. Když ale máte možnost, můžete použít i jiné houby vhodné na grilování, tedy spíše ty tužší.

houbarske grilovani

Na dvě porce budete potřebovat:

Kornbageta:  tmavá vícezrnná bageta s cereáliemi a semínky. Bohatě sypaná lněnými a sezamovými semínky.

Kornbageta: tmavá vícezrnná bageta s cereáliemi a semínky. Bohatě sypaná lněnými a sezamovými semínky.

  • 2 střední bagety (ja osobně preferuji kornbagety*)
  • 600 gramů žampionů nebo jiných hub vhodných ke grilování
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • hrst petrželové natě
  • sůl a pepř na dochucení

* Vyberte si takovou, která Vám bude nejvíc chutnat! 

Houby důkladně očistíme a podle velikosti je nakrájíme – na poloviny nebo na čtvrtiny. V grilovací misce smícháme olej a nadrobno nakrájený česnek, přidáme houby, promícháme a na středně rozpáleném grilu pečeme 10–15 minut. Když jsou houby téměř hotové, přidáme petrželku, odstavíme z grilu a teprve teď osolíme. Podáváme na rozkrojené, zlehka opečené kornbagetě.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>