… toast s avokádem místo másla. Někdy mám chuť rozmazlovat sebe. Udělat si něco, co mám ráda já, i když zbytek rodiny „zdvihá obočí“. Nejlepší je, když se to povede plus minus skloubit tak, že v podstatě připravuji jenom jedno jídlo, jako v tomhle případě. Děti dostanou opečený chléb s máslem a vajíčkem na hniličku, já si v mezičase rozmačkám avokádo. A stále doufám, že platí ta poučka, že dětem musíte dát ochutnat nové jídlo až desetkrát, než si zvyknou, a jednou si zdravé avokádo oblíbí.

Třízrnný toustový chléb s lehkou porézní
střídou a měkkou zlatavou kůrkou. Obohacený slunečnicovými, lněnými
a sezamovými semínky.
Budete potřebovat:
- třízrnný toastový chléb
- 2 vajíčka
- 1 avokádo
- ½ limetky
- olivový olej
- sůl, pepř a chilli vločky
Uvařte vajíčko na hniličku – vložte vejce (ideálně v pokojové teplotě) do vařící vody, vařte mírným varem 5 minut a zchlaďte. Zralé avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte. Zakapejte šťávou z poloviny limetky, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte – já mám ráda hrubší konzistenci. Třízrnný toastový chléb opečte, potřete pomazánkou z avokáda a obložte rozpůleným vajíčkem. Poprašte vločkami chilli podle chuti.