… toast s avokádem místo másla. Někdy mám chuť rozmazlovat sebe. Udělat si něco, co mám ráda já, i když zbytek rodiny „zdvihá obočí“. Nejlepší je, když se to povede plus minus skloubit tak, že v podstatě připravuji jenom jedno jídlo, jako v tomhle případě. Děti dostanou opečený chléb s máslem a vajíčkem na hniličku, já si v mezičase rozmačkám avokádo. A stále doufám, že platí ta poučka, že dětem musíte dát ochutnat nové jídlo až desetkrát, než si zvyknou, a jednou si zdravé avokádo oblíbí.Trizrnny_toastovy_chleb_s avokadem

Třízrnný toustový chléb s lehkou porézní střídou a měkkou zlatavou kůrkou. Obohacený slunečnicovými, lněnými a sezamovými semínky.

Třízrnný toustový chléb s lehkou porézní
střídou a měkkou zlatavou kůrkou. Obohacený slunečnicovými, lněnými
a sezamovými semínky.

Budete potřebovat:

  • třízrnný toastový chléb
  • 2 vajíčka
  • 1 avokádo
  • ½ limetky
  • olivový olej
  • sůl, pepř a chilli vločky

Uvařte vajíčko na hniličku – vložte vejce (ideálně v pokojové teplotě) do vařící vody, vařte mírným varem 5 minut a zchlaďte. Zralé avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte. Zakapejte šťávou z poloviny limetky, osolte, opepřete a vidličkou rozmačkejte – já mám ráda hrubší konzistenci. Třízrnný toastový chléb opečte, potřete pomazánkou z avokáda a obložte rozpůleným vajíčkem. Poprašte vločkami chilli podle chuti.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>