I těm nejlepším plánovačům se občas stane, že zbydou croissanty od snídaně – a upřímně, druhý den to už není ono. Rozhodně je ale nevyhazujte. Poměrně jednoduše se dají přeměnit na chutný teplý dezert třeba k víkendové odpolední svačině. Když se vrátíte z pouštění draka, do půl hodinky je dobrota na stole. Hroznové víno dodává téhle luxusní žemlovce šťavnatost, tak jím nešetřete. A ze smetany, kterou nepoužijete do receptu, si můžete ušlehat kopeček šlehačky na ozdobu.

s hroznovžm v°nem

Na croissanty zapečené s hroznovým vínem budete potřebovat:

Máslový croissant - klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

Máslový croissant – klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

  • 4 máslové croissanty
  • máslo na vymazání zapékací misky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 3 žloutky
  • 1,5 dcl smetany ke šlehání
  • 1–2 lžíce třtinového cukru
  • hrozen tmavého vína, nejlépe bez pecek
  • moučkový cukr k podávání

 

Menší zapékací misku, nebo čtyři jednoporcové misky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Prošlehejte žloutky s cukrem a přidejte smetanu ke šlehání. Croissanty nakrájejte na kolečka cca 1 cm silné, z obou stran namočte do směsi a vyskládejte do misky. Když vám nějaká omáčka zůstane, vlijte ji na závěr do misky také. Povrch hustě poklaďte bobulkami vína a zapékejte při 180 stupních cca 20 minut. Podávejte zlehka posypané moučkovým cukrem.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>