Suroviny použité v téhle vydatné pochoutce svádějí k tomu servírovat ji přednostně drsným mužům. Když ji ale připravím na „výjezdní zasedání“ našeho holčičího kroužku, má stejně velký úspěch. Přidáme si větší porci zeleniny a vymyslíme spoustu teorií o tom, že kalorie snědené na výletě/potmě/ty, o které se rozdělíš, se vlastně nepočítají a za chvilku je sklenička prázdná.

Na 2 menší skleničky budete potřebovat:

  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti (lépe tučnějšího)
  • 4 menší cibule
  • 5–6 stroužků česneku
  • drcený kmín
  • sůl a pepř
    Menší pšenično–žitný bochníček, kterému aromatický kmín propůjčuje typickou chuť a výraznou vůni. S krásně vláčnou vlhkou střídou a zlatavou kůrkou sypanou kmínem. S žitným kvasem.

    Menší pšenično–žitný bochníček, kterému aromatický kmín
    propůjčuje typickou chuť a výraznou vůni. S krásně vláčnou vlhkou střídou
    a zlatavou kůrkou sypanou kmínem. S žitným kvasem.

  • ½ litru černého piva

 

K podávání:

  • bochníček s kmínem
  • cibule
  • kyselé okurky
  • čerstvá zelenina

 

Bucek_bochnicek_s_kminem

 

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky cca 5 x 5 cm. Pořádně osolte, opepřete a posypte kmínem. Dejte do pekáčku spolu s cibulí a česnekem, podlijte pivem a pomalu pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů 3–3,5 hodiny, až se maso začne rozpadat, případně podlijte ještě trochou piva. Nechte vychladnout. A pak máte dvě možnosti – buď směs můžete rozemlít najemno v masovém mlýnku. Já mám ale ráda v pomazánce kousky masa, proto maso z pekáče vyberu a propasíruju jenom výpek. Maso natrhám vidličkou na jemná vlákna, promíchám s propasírovaným výpekem a nechám ztuhnout.

Podávejte s kmínovým bochníčkem, kyselými okurkami, najemno nakrájenou cibulí, zeleninou a točeným pivem.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>