Bojuji proti tomu ze všech sil svého ženství a mateřské solidarity, ale sebekriticky musím přiznat, že i já se někdy v náhlém pominutí smyslů zapojím do nevyhlášené, o to však ostřejší soutěže o nejlepší hospodyňku na školkové akci. Takhle jsem před časem podlehla dojmu, že hejno splašených kobylek docení domácí korpus, krém s pravou vanilkou a dvě noci filigránského zdobení elegantních dortových lízátek. Pověřila jsem souseda výrobou sofistikovaného stojanu z polystyrenu, tou krásou jsem se chodila kochat do lednice, ještě cestou do školky jsem se těšila na ona pověstná „rozzářená očička“ a dva kroky po překročení školkové branky bylo hotovo. No, patří mi to a jako pomníček doma schovávám téměř dvě kila peciček z bílé čokolády. Gastrobalení se mi zdálo fajn, jakože to pro velký úspěch časem zopakuji. A co teď s tím, že? Inspiraci jsem našla na jednom francouzském blogu – nemravně sladká pomazánka z bílé čokolády na čerstvém croissantu mě trochu smířila se světem. A dětem na akce už jenom krájené mrkve a okurky.Bile_blaho_maslovy_croissant_2

Budete potřebovat:

  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mlékaBile_blaho_maslovy_croissant_1
  • 100 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 180 g bílé čokolády (peciček nebo jemně nasekané)
  • 40 g másla
  • špetku soli
  • máslové croissanty a čerstvé jahody k podávání

Za stálého míchání přivedeme téměř k varu obě kondenzovaná mléka, téměř vroucí tekutinu nalijeme na bílou čokoládu, přidáme máslo a špetku soli. Jemně mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne homogenní hmota. Necháme zchladnout, nalijeme do sklenice a skladujeme v ledničce. Podáváme s čerstvým máslovým croissantem a čerstvými jahodami.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>