Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u grilu. Když si chci ale uprostřed zimy přivolat vzpomínky na dovolenou, pljeskavica je jistota. Na její přípravu se obvykle používá směs mladých mas, často se jedná o jehněčí a telecí, já si ve své zimní verzi vystačím s hovězím a vepřovým. Přidávám k ní pikantní zeleninovou přílohu – srbský ajvar i bulharská ljutenica jsou už celoročně běžně k dostání i u nás. Trocha cibule a feferonky a „dobro došli“, jsem na dovolené!

Příjemné je, že když ji dětem převléknu za hamburger – lístek salátu, plátek okurky, kapka kečupu – tak jsou spokojené i ony.

Kaiserky s pljeskavicou

Kaiserky s pljeskavicou

Na čtyři kaiserky s pljeskavicou budete potřebovat:

Kaiserka natural je typickým představitelem světlého pšeničného pečiva s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu.

Kaiserka natural je typickým představitelem světlého pšeničného pečiva s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu.

  • 4 kaiserky natural
  • 600 g směsi jemně mletého vepřového a hovězího masa
  • 1 větší cibuli
  • 1 vejce
  • 3 větší stroužky česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olej na opečení

 

K podávání:

  • ajvar nebo ljutenica
  • pár salátových listů
  • cibuli
  • chilli papričky

 

Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a vejcem. Směs vydatně opepříme, osolíme a necháme 2–3 hodiny v chladu uležet. Rozpálíme grilovací pánev, maso ještě jednou prohněteme a utvoříme placky trochu větší, než je plocha rozříznuté kaiserky. Pak opečeme na pánvi. Kaiserky podélně rozpůlíme a na řezné ploše můžeme také zlehka opéct na grilovací pánvi. Potřeme zeleninovou pastou, poklademe masem, obložíme kolečky cibule, chilli papričkami a listem salátu. Podáváme s dobrým červeným vínem.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>