K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Nevšední chuť špízků z kuřecích jatýrek stojí za nový pokus.

Budete potřebovat:

Křupavá světlá bagetka ideální jako přílohové pečivo nebo na výrobu sendvičů.

  • 4 malé světlé bagety
  • 100 g tenkých plátků anglické slaniny
  • 350 g kuřecích jater
  • 8 malých, nebo 4 střední žampiony
  • 2–3 šalotky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dobrou majonézu (ideálně domácí) – viz. info pod receptem
  • listy salátu k podávání

Kuřecí játra opláchněte, očistěte a překrojte na dva větší kusy. Dobře osušte, osolte a opepřete. Plátky anglické slaniny podélně rozpulte. Kousky jater obalte ve slanině. Na krátkou kovovou špízovou jehlu napichujte střídavě kousky jater ve slanině, malý žampion nebo půlku většího a kousek šalotky.

Hotové špízy potřete olejem a grilujte 5 minut z každé strany. Malé světlé bagetky rozpulte a řeznou stranou dolů také ogrilujte. Potřete lžící majonézy, obložte listy salátů a ihned podávejte se špízky.

TIP: Dalším výborným receptem z jater je například smetanová játrová omáčka. Smetana chuť jater krásně zjemní.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang