Taky to máte tak, že když si po dlouhém čase vzpomenete na nějakou potravinu, tak se vám na stole objeví za krátký čas znova? Není to tak dlouho, co jsem tady psala o tresčích jatýrkách, a už mám na ně znova chuť. Tresčí si ale nechám na speciální příležitosti, dnes si připravím kuřecí. Ještě mám v živé paměti minulé léto. Celou zimu jsem se těšila na grilovací sezonu, a když dorazila, přinesla si s sebou i čtyřicet stupňů ve stínu a absolutní nechuť motat se kolem rozžhavených uhlíků. Letos je předpověď počasí stejně nelítostná, takže na nic nečekejte a rozpalte gril už tento víkend. Špízkům z kuřecích jatýrek to na něm bude slušet!

K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Nevšední chuť špízků z kuřecích jatýrek stojí za nový pokus :)

K játrům mnoho lidí chová předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Nevšední chuť špízků z kuřecích jatýrek stojí za nový pokus 🙂

Budete potřebovat:

Křupavá světlá bagetka ideální jako přílohové pečivo nebo na výrobu sendvičů.

Křupavá světlá bagetka ideální jako přílohové pečivo nebo na výrobu sendvičů.

  • 4 malé světlé bagety
  • 100 g tenkých plátků anglické slaniny
  • 350 g kuřecích jater
  • 8 malých, nebo 4 střední žampiony
  • 2–3 šalotky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dobrou majonézu (ideálně domácí) – viz. info pod receptem
  • listy salátu k podávání

Kuřecí játra opláchněte, očistěte a překrojte na dva větší kusy. Dobře osušte, osolte a opepřete. Plátky anglické slaniny podélně rozpulte. Kousky jater obalte ve slanině. Na krátkou kovovou špízovou jehlu napichujte střídavě kousky jater ve slanině, malý žampion nebo půlku většího a kousek šalotky. Hotové špízy potřete olejem a grilujte 5 minut z každé strany.

Malé světlé bagetky rozpulte a řeznou stranou dolů také ogrilujte. Potřete lžící majonézy, obložte listy salátů a ihned podávejte se špízky.

P.S.: Od doby, kdy jsem zjistila, jak jednoduché je udělat si domácí majonézu, jinou nechci. Recept najdete na konci rozpisu na absolutně famózní domácí tresku.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Diskuze

Váš e-mail se nezobrazí.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>